Follow Nora Yahya

Tuesday, 31 July 2012

3 part of PB corset

Entry kali ni Nora nak share pasal 3 part of PB corset ni. X macam sesetengah corset yg biasa tu, pakai sarung je dari bawah. X ikut bentuk & size badan kite. PB corset ni ikut size badan kite, so klu nak beli mmg kene ukur size badan sendiri.

Ni steps nak pakai PB corset :-) Jom baca apa fungsinya.


LONG BRASSIERE
*mengekalkan bentuk payudara.
*menyokong payudara yg besar.
*memantapkan payudara.
*mencantikkan bahagian atas badan. Membuang lemak-lemak di bahagian belakang badan.
*memperbanyakkan susu ibu. (terbukti sbb sy breastfeed baby)
*mencegah kanser payudara

LONG GIRDLE
*menyokong rahim
*menstabilkan hormon
*membantu mengatasi masalah senggugut. Xde lah masalah berguling-guling sakit lagi.
*mencantikkan & mennaikkan punggung.
*membantu mengurangkan keputihan

WAIST NIPPER
*mengempitkan perut & shape kan pinggang.
*mengurangkan strecthmark.
*menyokong tulang belakang.
*menjadikan anda tegap.



Hasilnya selepas pakai PB corset. Instant slim. !!
Ter cover la lemak2 yg terkeluar sane sini tu kan..
Pic credit: Google


SMS/WHATAPSS Nora: 012-4784348 for more info babeh...

All in one. Beauty and healhty.


Just wanna share with u ols :-)

Nora masa pregnant 2nd baby, berat b4 b'salin 75kg :-( my sis ckp, gemoknya!! huhu.. sebulan pantang, timbang 64kg. je!! haih.. xboleh mkn jamu sbb baby kene jaundis. just imagine x makan jamu..macam mane nak turunkan berat time dalam pantang..

Nora decide lah nak pakai PB corset. Pikir punya pikir, klu tgk dari mata kasar..mmg lah mahal..
RM2400?? tp untuk nak kurus punya pasal,sbb serius, badan ni bukan main kembang..huhu..sedihnya. Y not Nora invest utk diri sendiri. Lifetime warranty lagi.. Nora start pakai masa belum habis pantang lagi. Mula2 tu mmg semput mak ye. Bukan main kotat lagi corset ni. Tp badan tegap n terus cam ade instant shape.Tu yg best tu. Even melantak pun, badan tu x lah kembang ke sane sini.. die duk tang tu je..hahha...

Kenapa setiap wanita perlu kan corset PREMIUM BEAUTIFUL ni???

# Tahap keyakinan diri meningkat. X rasa rendah diri lagi.

# 70% kesihatan dalaman & luaran & 30% kecantikan. Bukan kurus semata-mata ye. 

# TAK perlu makan pil2 kurus, & pembedahan untuk dapatkan badan yg cantik. Invest sekali je tuk dapatkan corset ni, pakai smpai bile2..

# Membantu peredaran darah dgn baik & tingkatkan kadar metabolisme.

# Ada sinar infra merah (FIR) .gelombang dr sinar matahari yg mempunyai +ve effect untuk mengubati pelbagai penyakit manusia.

#Product ni dah lebih 20 tahun tau. SUPERBRAND! 


Siapa yg perlu sgt-sgt pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL ni??

# Wanita dalam pantang. Mengelakkan masalah rahim jatuh. Membentuk semula bentuk badan supaya dapat kembali ke bentuk asal malah lebih seksi lagi..hehehe.juga mengurangkan strecthmark.

#Bakal2 pengantin. Mesti nak cantik kan di hari bahagia korang. Pakai lah dari muda, so body boleh maintain je.

#Lelaki/wanita yg mengalami masalah tulang belakang. Siapa yg selalu sakit belakang, PB ni mmg terbukti melegakan sakit anda.

#Wanita yg nak meng 'up' kan breast n buttocks, pakai lah PB ni. Confirm puas hati.

#Kurus?? Xpayah pakai lah.. SALAH!! Bentukkan badan supaya lebih menarik & yg plg pnting, badan dalam keadaan tip top..


KENAPA KORANG BOLEH BELI GADGET RM2000-3000, TP TAK NAK BELI CORSET PREMIUM BEAUTIFUL NI?? cer cite cer cite..Jom sihat & cantik bersama-sama my dear..

Now my second baby pun dah masuk 4 bulan hari ni (31 July 2012).. Now berat Nora dah 55kg. Masa pantang kat rumah mama, belum habis pantang dh blk Langkawi. Balik je Langkawi bukak almari try suar je. Benci benci.. x boleh pakai. Bukan x boleh butang, x boleh nak masuk tang peha pun. hahahaha.. Dari hari tu smpi lah hari ni, baru Nora beranikan diri nak pakai balik suar jeans tu.. YEAAA... MUAT !! MUAT !!.. Melompat2 bagitau en. BF sy.. hehehe.. Ok misi lagi 5kg to reduce. I know i can do it. ( Ni pun Nora pakai x hari2. Selang-selang. Sbb sy ni malas sikit. Tp sbb nak cantik punya pasal, gagah jugak sy sarung PB ni.. Dah beli, xkan nak simpan je kan.?? ) Bayangkan klu pakai hari2.. :-) Msti lagi best..

Now pun bulan puasa. Makan pun sehari sekali je. Eh dua kali cmapur sahur.. Puasa + PB+ anak2 +keje rumah = TUNGGU LAH HASILNYA. Nnt Nora share lagi ngan korang eh.



Inilah routine hari2 nora.

Untuk kesihatan dalaman &luaran : PREMIUM BEAUTIFUL + VCO by CATALYST

Untuk makanan tambahan wanita: FEMME VITA by CATALYST

Untuk Skincare: EVERLYNN + BEDAK ARAB

Insyaallah, dengan izin Allah S.W.T. So if korang nak amalkan cara hidup berkualiti, boleh contact Nora 012-4784348. SMS/WHATAPPS..

Nora agen untuk product2 yg Nora guna & Nora suka.  Yang nora x guna, Nora x jual. Hehe..
Klu jual tp x pakai, mcm mane nak proof pada customers hasilnya nnt kan..

BEST PRICE OF PB CORSET?? CONTACT NORA CEPAT2.. Raya nnt bolehlah melaram with kebaya.

CASH/CREDIT CARD/INSTALLMENT serendah RM200/MONTH.


**Tingkatkan kualiti  & gaya hidup sbg seorang wanita.
*** Lelaki pun boleh pakai part waist nipper untuk kempiskan perut yg buncit & utk tulang belakang.

Monday, 23 July 2012

Serius best Bedak Arab

Askm semua.. Mesti ramai yg dah tau pasal bedak arab. Ramai yg dah beli. Korang dah? hehe.. Memang berbeza bila pakai bedak arab ni dgn bedak biasa yg kita boleh beli di pasaraya. Mungkin ade yg cakap bedak ni mahal. Sbb market price rm68 pos tambah RM6. :-) Tp Nora just jual pada harga yg rendah. RM60 free postage (offer). Ni testimoni 2 pengguna yg beli bedak arab dari Nora. X sempat nak buat banyak2.. Nnt nora free, nora buat lagi testimoni pengguna ni k. Biasa la, masa terhad nak duduk menghadap lappy ni. Berebut dgn budak2 yg manja.. hehehe...


Nora pakai bedak arab. Ini lah hasilnya.



Jualan borong/dropship pun Nora buat.
So sesiapa yg berminat nak dropship, boleh SMS Nora 012-4784348.

Sunday, 22 July 2012

Love yourself.

Askm & slm sejahtera.
Korang selalu cam letih x? Ermm.. Nora mmg letih la. Kerja dari bangun pagi, smpailah sebelum tido. Huhu.. Mmg x habis2 keje. Bagi yg x tahu lagi, Nora full time house wife :-) & full time buat On9 bns.. Serius mmg letih x terkata :-P

Kebetulan, Nora ada baca blog kawan Nora ni, dia pun fulltime housewife.Dia share supplement ape yg dia makan. So, Nora pun decide, Nora perlu supplement juga. As women, klu sentiasa lemah x bertenaga, mesti stress sbb tanggungjawab kita banyak. Hehe.

Ok, lets start. Supplement yg Nora maksudkan ni berasas dari bahan semulajadi.
No chemical OK!!.

VCO: VIRGIN COCONUT OIL (Minyak Kelapa Dara).. Penah dengar x? Mesti penah kan... Khasiatnya terlalu baik untuk kita. Ramai yg dah amalkan VCO ni & hasilnya the best. Anda bila??Jom baca khasiatnya.

Antara Kebaikan/Khasiat Catalyst VCO :
-
Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.


Haa.. itu lah serba sedikit khasiat VCO ni. Yg Nora bold kan tu, tu yg plg penting bagi Nora. Pentingnya supplement ni kan. Tp terpulang pada kita nak amalkan atau tidak. Bukan untuk sape pun , untuk diri kita jugak :-) Kan?? Bila ckp pasal supplement ni, teringat arwah Bapak. Arwah mmg amalkan makan supplement. Sbb tu la arwah nampak muda & berseri je. :-) Rindu Arwah. Al-Fatihah.



Ni la CATALYST VCO yg Nora nk share ngan anda semua. CATALYST VCO ni merupakan produk yg berasal dari syarikat Catalyst Nutraceutical (M) Sdn. Bhd. VCO ni 100% organik & asli tanpa sebarang pengawet & pewarna tiruan. Syarikat ini adalah syarikat Bumiputera & produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Capsule gelatinnya dibuat drpd lemak sayuran dan mudah untuk dihadam. Tiada sebarang MAL atau BPFK kerana didaftarkan dan telah dikelaskan di bawah AKTA PEMAKANAN 1969.

60capsules/bottle. RM39.90. Pos Semenanjung RM6/Sabah& Sarawak RM8.
Klu korang nak try, boleh order pada Nora k. SMS Nora 012-4784348.

Rasai perubahan <3

Saturday, 21 July 2012

Simple steps: Sihat & Bersih

Askm Semua. First sekali, Nora nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak :-)

Ok. Entry kali ni Nora nak share tentang basic penjagaan kulit muka. Haha. Sejak jadi Dealer EVERLYNN ni, customer byk yg tanya tentang itu dan ini. So i decide post kat bloglah.. so ramai jugak yg dpt share ilmu ni. hehe.. Part time beauty consultant lak.

Bila cakap ttg kulit muka, kita tanya diri kita, mcm mane conditon kulit kita? Ok ke? ade jerawat kecik?jerawat besar? Jeragat? Kering? Berminyak? atau pun Berseri-seri sgt?? Semuanya bergantung pada individu masing2. How u take care of your skin?........

Bg Nora, apa yg penting, we go to d basic. Just cuci, pakai toner, & apply cream yg ade moisturizer(penting untuk elak kulit kering) & yg ade sunblock(sinaran matahari yg sgt boleh menyebabkan masalah kulit).. Mcm malam pulak, same routine: tp pakai nite cream. Untuk apa? Nite cream membantu menanggalkan sel kulit mati :-) Time kite tido tu lah, kulit kite bermanja-manja dgn nite cream..hahaha..

Bagi yg mengalami kulit berminyak yg boleh menyebabkan muka kite naik jerawat, anda disarankan jgn guna moisturizer yg biasa tu. Gunalah sesuatu yg dlm bentuk gel yg penting berasaskan air.

Reminder untuk diri sendiri & semua : JGN TIDO X CUCI MUKA (jgnlah tido tanpa cuci make up). Bagilah kulit anda ruang untuk bersendirian setelah seharian diorang berkawan dgn make up..hehehe..

Nora nak share Routine Nora everyday k.

*Cuci Muka 2 kali sehari atau mungkin 3 kali sehari klu ber 'make up'.

**STEPS: Cuci muka, pakai toner, apply Collagen Serum (smbil urut dari dlm muka ke luar muka & ke atas supaya kulit tegang) & last skali Nora pakai Day solution. (moisturizer+sunblock..Jimat xpayah beli asing2.Mmg ade sekali dalam cream tu). Klu malam, buat benda yg sama, but apply Nora apply Multiperfection Cream after pakai Collagen Serum.





Ada yg tanya Nora, klu x pakai Serum tu x pe ke? senang je jawapannya.. depend on u olss...hehe.. Click link ni untuk tau apa fungsi Serum ni untuk kulit kita .. KEPENTINGAN SERUM

Sekali sekala, bila time free tu, Nora lepak with hubby & kids, nora jadi "MOMOK" jap.. hehe..

Pakai Collagen Mask. Fresh je muka time tu. Sejuk je rasa.

Actually nak jaga muka ni, bukan bila muka dah ade masalah baru nak fikir ttg tu semua. Nora penah tgk rancangan apa ntah x ingat la, Erra Fazira bagi petua. Dia ckp dia jaga kulit muka dari zaman sekolah lagi. No wonder till now dia masih cantik & awek muda.

Nora rasa tu je kot untuk post kali ni. Maybe next time Nora share lagi ngan korang k.

If nak tau ttg product EVERLYNN, boleh SMS/whatapps Nora k. 012-4784348
Bye.
*Masa anak tido ni lah boleh ber blog :-)

Monday, 16 July 2012

Kepentingan Serum

PERTAMBAHAN usia dan proses penuaan memang sinonim. Memang sudah menjadi lumrah apabila umur meningkat, kulit mula menjadi kusam, tidak bermaya dan munculnya kedutan halus di sekitar wajah.

Kita semua akan melalui proses berkenaan apabila tiba masanya kerana ia berpunca daripada pengeluaran kolagen yang semakin lemah.Tetapi sejak kebelakangan ini, ramai wanita berhadapan dengan masalah penuaan lebih awal sebelum waktunya.

Pemakaian yang konsisten dapat membantu mencerahkan dengan segera ton kulit yang gelap dan kusam, sekali gus menghilangkan tompok hitam. Serum ini dapat membantu membaiki struktur kulit serta menggalakkan pembentukan sel kolagen dan menganjalkan kulit serta mengurangkan bintik hitam

Ramai wanita mula mengalami masalah penuaan kulit seawal usia 27 tahun. Terdapat banyak faktor yang merangsang masalah ini termasuk faktor persekitaran, pemakanan dan gaya hidup.

UMUM mengakui serum mempunyai banyak kebaikan kepada kulit. Ia adalah sejenis cecair yang digunakan untuk merawat ketidaksempurnaan wajah seperti kulit kering serta mengurangkan garis penuaan.

Mengandungi pati bahan semula jadi berformula tinggi serta molekul yang jauh lebih kecil daripada pelembap kulit, SERUM lebih mudah menyerap jauh ke dalam kulit dan menghasilkan kesan yang lebih baik.






Nak try EVERLYNN punya Serum?? :-) Best sgt bila pakai.. 1 box ade 8 bottle.. Boleh tahan for 2 month. Klu nak try beli 1 bottle dulu pun boleh :-)


Bila nak pakai Serum ni??


 **** Ok, After cuci muka & pakai toner, terus apply Serum ni pada muka & leher.. Biarkan Serum ni serap kat muka anda.. Pastu baru lah apply Day Solution. Malam pun lakukan rutine yg sama. tau tau.. X susah pun. Just beberapa 1 minit je nak uruskan hal muka kite ni kan..


Macam mane nak pakai??


*****Tuangkan dalam 4  -5 titik je ke tapak tangan, urut dari dalam muka ke luar.


Mahal nya??


***** Actually xdelah mahal sgtkan. Klu shopping, boleh je kite spend ratus2..hehe.. Nak cantik, x kan x boleh kan. Yg penting serum ni bagi kulit kite kembali sihat&segar.


Dari muda kena jaga kulit tau kawan-kawan :-)


Sharing is caring,
Nora Yahya.

Saturday, 14 July 2012

Sumber Inspirasi

Askm semua. Post kali ni Nora nak cite dari mane datang nye INSPIRASI untuk Nora terus berusaha dlm bns kecil-kecilan ini :-)

Nora start bns on9 ni dah lebih setahun la.. Butik Naurah..

Jual Express Shawl..n shawls.. sikit2 je.. Pastu.....

Ok nak cite psl En. Azid (Mr.Hubby dh anggap he like his own father), penah inform Nora yg anak dia import shawl from overseas & buat project WE EARN(sthg like drophip camtu la).. So Nora decide join la. Hehe.. dapat la income sikit..kan? Pastu sbb permintaan tgi dari customer, Nora just beli wholesale je. Alhmdulillah.

Mase Nora pindah Langkawi, lama jugak Nora stop buat bns on9 ni. Maybe sebab xde mood kot..hahah.. nak cari barang untuk jual pun xde kat sini. Nak pegi KL, sape pulak yg nak sponsor tiket & sape nak jaga Allysha..huhu..Lepas habis pantang bersalin Naufal, Nora start balik bnes Nora. Nora jual top,jubah,pants, dress,&skirt. Borong On9 je. No choice. X boleh pilih kain, x tau kualiti barang. Tawakal je.. But my customers semua happy. Diorng ckp cantik.. hehe..

Nora selalu baca blog anak En. Azid ni.. hehe.. suka dgn topik yg dia bercerita.. Sampai lah terbaca tentang Premium Beautiful. Tahu ke ape itu? Haha.. Itu lah corset yg mahal!! Tapi 1ST CLASS oK ..Nora beli demi kesihatan & menjaga kecantikan body sy.. wakaka.. anak dah 2 oo.. uish, gemok :-( Mmg terasa kelainan pakai corset PB ni. Instant Slim. Tegap je badan.. Tp 1 je, sy jarang pakai sbb kdg2 berebut dgn Allysha, dgn Naufal, dgn keje rumah.. (selalu ckp mcm ni dlm hati " jap lagi lah pakai..buat keje ni dulu ).. Rugi nye saya kan kan?? Hari tu Nora sakit x tau sakit ape.. Bawah perut.. So start pakai balik..hehe.. terus hilang sakit tu.. alhamdulillah. X de rugi nye spend duit untuk kesihatan badan kan.. Shopping boleh je selalu.huhuhu... Tp nak join bns PM ni x mampu lagi. 1 day insyaallah.. Orang lain boleh, kenapa kite tidak?? :-) Nak tau psl corset ni ?? Email Nora k.

Pasal Bedak Arab pulak, kawan sekolah dulu jual borong. Mula2 try pakai sendiri.. Mmg Best. Mcm Nora jadi make up artist pulak. haha.. perasan jap. Pastu try la jual, mmg demand meletup babe... Smpai customers kene tgu.. stock abis aje..Xpe.. Yg penting, barang tetap smpai kan..

Pastu ade gak baca psl EVERLYNN ni.. masa tu mmg x penah dengar lah sbb EVERLYNN ni baru lagi..

Tp di sebabkan Dia Inspirasi sy, kebetulan Langkawi belum ade agen EVERLYNN, y not i grab peluang yg  ade kan? Yg best nye, mmg EVERLYNN ni Best !! Bau yg wangi, packaging cute, jimat sbb contoh cleanser diakan, just pam sekali je.. pastu cuci muka.. Xdelah macam terpicit lebih ke..hehe.. toner pun same, Nora pam 5 kali..huhu.. Cream die pun x berminyak.. En. hubby kiss pipi (13sx) dia ckp wanginye mumy :-p:"hahahhaha..

 Insyaallah coming soon Nora akan jg agen tuk 1 lagi product yg terbaik d pasaran. Tgh kumpul duit. owhhhh...semuanye bercerita ttg duitkan.. tp klu duk umah tgk tv je mane nak dapat duitnye..

Dia itu adalah seseorang yg sy pgl K.Na.. hehehe.. x tau la die tau ke x yg Nora mmg suka baca blog die.. Mmg seronok baca ttg itu & ini yg dia tulis.Dia pun suri rumah. Graduan University Malaya Jurusan Accounting. :-) Best nye kan.. Nora ni x habis-habis lagi. Insyaallah, 2 sem lagi.. go Nora go. Pray for me, frens :-)

Nora share ngan korang ape yg Nora guna & Nora suka sgt.. Sbb tu Nora jual. Nora yakin product yg Nora guna berkualiti, ape slh nye kan.. sharing is caring. Klu x best, kite ckplah x best..

Smpi di sini shj. Nnt story mory lagi. Now dah pukul 1.31am. Mau tiduran.

Salam sayang,
Nora Yahya.

Sunday, 8 July 2012

Bedak Arab (kokuryu super summer cake)

 Ini la Bedak Arab yg terhangat di pasaran :-) Rugi klu korang xde ni.. Ni gambar Nora sebelum & selepas pakai Bedak Arab ni.. Gambar ni x edit pun, just edit border & tulisan je tau :-)



Sangatlah senang dipakai. Beberapa minit menjadikan kulit muka seakan-akan kita pernah masuk kelas make up!

Akan kelihatan lembut, gebu, bercahaya, berseri, cun dan yang penting terasa ringan di muka (tak melekit lansung!)

TAK PERLU PAKAI APA-APA KRIM LAGI!

1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation n alas bedak...sangat jimat!

2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya,
Sesiapa sahaja sesuai pakai.

3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah.

4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.

5. Mengecutkan jerawat. (ini yang aku suka ! haha..)

6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.

7. Tahan Selama lebih 8 jam.

8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.

9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat.

10. Sesuai untuk semua aktiviti. Santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.

11. satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan. ( ikut penggunaan masing-2)

 Bagi wanita-2 yang nak tukar bedak compact baru ke atau tercari-2 bedak compact mana yang sesuai dengan kulit anda, boleh lah cuba bedak arab ni..


BEST PRICE : RM60 FREE POSTAGE.. (offer)
(limited units, selalu out of stock je)

Hanya pakai bedak arab :-)

To order, boleh SMS Nora: ) 012-4784348

Saturday, 7 July 2012

Testimoni Pengguna EVERLYNN






Kulit akak ni dah semakin bermaya & cerah kan.. :-) Berseri sudah..


 Jerawat pun dah makin hilang :-) Bestnya..



 Jerawat halus2 akak ni dah hilang dah :-) Kulit dah mcm kulit baby dia.. I likessss...
 Nampak sekata dah kulit kakak kite ni kan..
 Jeragat dah makin pudar :-)



Alhamdulillah.. Perubahan yang ketara :-) Anda bile lagi ??? Untuk sebarang pertanyaan, boleh email Nora ... norasyikinhjyahya@gmail.com atau just SMS Nora : 012-4784348..

Product-product EVERLYNN



Ok. Ni la Pusat Jualan Produk EVERLYNN bertempat di Kubang Kerian, Kelantan. Tapi kan, saya bukan duduk kat Kelantan.. Nora dealer product ni di Langkawi, Kedah. Alhamdulillah. Produk ni semakin hari semakin tinggi permintaan nya. Customer EVERLYNN pun ramai dah buktikan kulit mereka serasi dgn porduk ni. Masalah kulit berminyak/jerawat/jeragat diorang dah x de lagi. Kulit pun semakin gebusss, & sekata. Kulit anda pulak mcm mane??? Dah macam2 try product mahal/murah, tp still x ok jugak?? Product ni bagi Nora lah, xlah mahal. Normal je. Tapi hasil dia sungguh menghappykan pengguna-pengguna nya. :-) Ok, Nora share apa yg EVERLYNN ni sediakan untuk anda semua.
 

DEEP CLEANSING FOAM
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.Pencuci kulit wajah Deep Cleansing Foam'berfungsi membersihkan kotoran yang melekat di kulit wajah dengan cucian yang lebih mendalam disamping mengandungi ajen pencerahan yang aktif.Secara tidak langsung wajah semakin bersih & cerah berseri

Specially formulated gentle for all skin types.Clean skin impurities and remove make while help to lighten skin tone.Smoothen your skin and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35

DEEP HYDRATION REFRESHING TONER

Toner boleh bertindak sebagai menyegar dan menghaluskan kulit wajah, selain dirumus untuk mengecilkan pori dan melembapkan kulit wajah. Fungsi toner adalah untuk membersihkan kulit wajah dan ianya dapat meresap jauh ke dalam epidermis kulit, mengecilkan pori-pori kulit dan menambahkan kelembutan kulit wajah dan juga memperbaiki liang roma yang terbuka serta membuatkan kulit wajah bertambah segar.

Moisturize and improve skin tone by lighten and brightening the skin tone.Soften skin texture and make skin feel fresh.Keep skin healthy and fair looking.


PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35

 
DAY SOLUTION

Ekstrak khas berbagai tumbuhan yang melindungi kulit dari sinaran UV.Melindungi kulit secara berkesan dari sinaran UVA & UVB,melembapkan kulit anda serta sesuai digunakan bagi kulit yang tidak sekata.Sesuai digunakan sebagai alas mekap untuk semua jenis kulit.

Multi UV blockers and UV filters complete skin protection against sunlight of UVA,UVB and IR. Smoothen, moisturize and calm down skin. Water resistance high cover up formula conceals skin uneven color spots, gives skin a instant fair and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35
 
MULTIPERFECTION CREAM

Krim pelbagai guna dirumus khas untuk memperbaiki tisu kulit, membantu memulihkan kulit kusam agar lebih cerah berseri,mengurangkan kesan pigmentasi dan juga jeragat,black & white head, serta memberikan kelembapan/kelembutan yang mendalam terhadap kulit.
Provide all the nutritions needed to repairing the damages skin while restore the skin back to the healthy condition keeping your skin healthy and smoother.
 
PRICE LOOSE ITEM : RM35/EACH ITEM
SINGAPORE* SGD19



SKINCARE SET FOR ALL SKIN TYPES.

TRIAL SET


BIG SET



Skin care set ni ada 2 tau.. TRIAL SET & BIG SET. :-) So kepada yg rasa macam nak try dis product, boleh lah amek TRIAL SET dulu kan.. Nnt to repeat order, boleh lah amek BIG SET pulak.

TRIAL SET terdiri drpd 4 items: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, Day SolutioN & Nite Cream
TRIAL SET PRICE: RM125 Semenanjung/ RM132 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 65

BIG SET terdiri drpd 3 items tp ALL IN A BIG SIZE lah tau..: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, &Day Solution....
BIG SET PRICE: RM190 Semenanjung/ RM197 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 95


TREATMENT PURIFYING SET

 

Purifying Treatment SET ni terdiri drpd


Purifying Treatment Cleanser- PRICE LOOSE ITEM:RM70/50ML

Purifying Treatment Cream.- PRICE LOOSE ITEM:RM75/16G
 
Set Price: RM140 Semenanjung/ RM147 Sabah Sarawak
 
SINGAPORE* SGD70
 
Specially formulated for oily, blemish skin. Effectively remove skin excess sebum and other impurities.Clear skin pores and refresh skin. Specially combined plant extracts help purify skin blemishes.

Set ni untuk khas bagi yang mengalami kulit bermasalah jerawat yg serius, jerawat halus/batu, kesan parut jerawat, ruam-ruam merah. Bagi yg kulit beminyak pun boleh guna kan set ni. Purifying Treatment Cream ni membantu mengecutkan jerawat secara beransur. Alami perubahan dalam masa 3-4 minggu tau.

COLLAGEN SERUM




1 BOX= 8 BOTTLE
 
PRICE: RM130 SEMENANJUNG/ RM137 SABAH SARAWAK
 
SINGAPORE* SGD65

PRICE 1 BOTTLE: RM20 / SGD10
 

COLLAGEN SHEET MASK


1. Help lighten skin dark spots and tone.
2. Brighten and smoothen skin complexion
3. Increase and maintain moisture level.
4. Promote collagen formation.
5. Reduce skin fine lines and wrinkles
6. Provide skin elasticity and suppleness.

PRICE: RM13.90 SEMENANJUNG/ RM14.90 SABAH SARAWAK
SINGAPORE* SGD7

EYE GOLD TREATMENT

This treatment eye gel gold is mix with gold dust and is able to reduce lines around the eye area and also the dark circle.

Directions : Use only a tiny bit of gel to avoid more puffiness around the eyes. Always use your fourth finger or ...ring finger to apply eye gels as it is the weakest finger. Dab on the eye gel lightly until absorbed. Never rub or pull on the delicate skin around the eyes to avoid premature wrinkles and more lines

PRICE: RM69.90
SINGAPORE* SGD 35

Ini lah product-product EVERLYNN yang amatlah membanggakan.. hehe.. Next entry Nora tunjuk testimoni pengguna-pengguna EVERLYNN pulak k.

 
LOVE YOUR SKIN, BABE :-)

EVERLYNN SKINCARE

EVERLYNN SKINCARE
Hot In D Market Now Darlingggsssssss.....

The EVERLYNN philosophy focuses on natural beauty from the Inside/Out.EVERLYNN is formulated from a French formula using nature’s ingredients of plants, fruits and natural ocean resources. The combination of the active extract from the Aloe Vera, and Bearberry,Leaf Extract & Marine Extract, Vitamin A,E,B2 as the main composition of EVERLYNN products.
These formulas have been tested for its effectiveness in protecting and preserving your skin to make you look younger, beautiful and glowing. It provides moisture and protection against skin dryness and initiates the skin to become more healthy, supple, alive and firm. Other skin problem such as blemishes, pigmentation and tired skin can be solve easily.
The product are manufactured in licensed laboratory with GMP certified by MOH since the year 2000 and is the only manufacturer of skin care products conducted by experienced dermatologist and medical cosmetologist. It is safe and halal to be used as it has been approved by KKM.
Skin care means taking care of your skin, not covering up blemishes and wrinkles. Almost all EVERLYNN products can be used on every type and age of skin... We are confident that our products will help you achieve the healthy & glowing skin, looks youthful and feel younger in 30 days. Try it 100% completely for 30 days..

Philosofi Everlynn memberi fokus kepada kecantikan semulajadi dari dalam dan luar dengan menggunakan bahan-bahan seperti buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan dari Negara Perancisyang mengandungi kandungan vitamin dan nutrient yang tinggi. Kombinasi ekstrak aktif Marine Collagen, Aloe Vera, Bearberry sebagai komposisi utama kepada produk EVERLYNN membantu mempercepatkan pemulihan kulit melalui percambahan sel yang effektif, memberi kelembapan dan perlindungan yang sempurna daripada masalah kekeringan kulit &amp; kulit tampak lebih segar,bermaya, anjal, gebu dan masalah-masalah jeragat,jerawat, kulit kusam dapat diselesaikan dengan mudah.
Formula yang dihasilkan telah diuji keberkesanannya dalam memberikan perlindungan dan memelihara kulit anda agar lebih jelita, muda dan berseri. Produk di bawah kawalan kilang ....."licensed with GMP Certificate by MOH since 2000 and the only manufacturer of skin care products conducted by experienced dermatologist and medical cosmetologist." Selamat & halal digunakan,serta telah diluluskan oleh KKM.
Penjagaan kulit bermaksud menjaga kesihatan kulit anda tanpa perlu menutup cela dan garis-garis halus. Kesemua produk EVERLYNN boleh digunakan untuk semua jenis dan peringkat umur kulit.Kami yakin produk kami dapat membantu anda mendapatkan kulit yang sihat dan lebih berseri. tampak muda dan anda juga akan berasa lebih muda dalam masa 30 hari. Gunakanlah ia sepenuhnya selama 30 hari.