Follow Nora Yahya

Saturday, 27 October 2012

OFFER BEDAK ARAB

Offer ( Start 27 Oct 2012 * selagi stock masih ade ye* )
 
MALAYSIA
RM60 termasuk pos Semenanjung
RM65 termasuk pos Sabah Sarawak
 
COD di Kl Sentral/Ipoh RM55 shj :-)
 
SINGAPORE
SGD30 termasuk pos biasa
SGD35 termasuk registered pos
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com 
Singapore: 90990229. Email: minelsa.boutique@gmail.com

 
 
 
 
 
 


Dats me- Nora Yahya

Shawl Luna-Butik Naurah
Jubah Umbrella from Dubai- Nadenook
Nail polish Arab-Butik Naurah

Shawl Luna -X - Butik Naurah
Blue Cardigan-Nadenook
Pink Palazzo-Butik Naurah
Bag-pineapplelove

Shawl Nausheen-Butik Naurah
Pattern palazzo-Oldblossombox
Sleeveless Long Cardigan Black- Butik Naurah (custommade)
Bag-pineapplelove

Jom shoppping <3

Aidiladha 2012

:-p

Naurah & maktok

K.ngah & kids

My hensem boy

Jaafar habis!!

 
Budak bulat.
 

Sy lagi kurus ye Cik Nana :-P
 
Make over.haha
 
Hot mommas.. hehe..

Buah hati saya.
 
 
Raya ni beraya di Ipoh..Huhu.. Sbb Nora dah jadi orang Ipoh balik... yeaahhhh... Boring duk kat Langkawi ye. haha.. EN. Hubby x balik raya !! sibuk keje lah kan. Pastu malam tu balik buat surpise la konon.. kul 1 pg baru sampi... orang dah habis makan rendang baru balik!! :-p
 
MENU  Raya *mama masak*
 
#Paru Sambal ( bangun je terus makan dengan nasi. GEmuk2.. !! )
#Rendang Daging
#Nasi Impit Kuah Kacang (fav k.n gah..diorg je makan kuah kacang seperiuk habis)
#Pulut
#Laksa
 
Terima kasih mama masak sedap2, so anak2 ni makan banyak2, pastu anak2 ni gemuk2.. mama jugak yang maintain selalu.. JELEZZZZZZZ......


Sunday, 21 October 2012

Femme Vita for Women

 
Natural Formula for Women Vitality
Sgt sesuai untuk remaja dan wanita. Ianya mampu meningkatkan kesihatan dalaman wanita dan membantu mennigkatkan keyakinan diri dan kebahagiaan rumah tangga.
 
 
Khasiat Femme Vita:-
 
*Mengecutkan rahim (sesuai utk ibu yang baru bersalin)
*Menguatkan otat dan mengetatkan faraj.
*Menegangkan dan mencantikkan payudara
*Menghilangkan bau mulut & bau badan yang tidak menyenangkan.
*Mengatasi masalah keputihan dan senggugut.
*Membantu mengatasi masalah hubungan intim. Extra energy :-)

JANGAN AMBIL INI :- #Jika anda hamil #Period
*Pengambilan berterusan memberi hasil yang lebih memuaskan.
*Amalkan sebagai pemakanan tambahan.
*Minum air dengan banyak.
 
1 box= 15 sachets
RM45 Smnjg/ RM50 Sbh Srwk
(Tidak termasuk pos penghantaran)
 
Take 1  or 2 sachets daily
Pour into mouth and drink a glass of plain water.
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
 
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
 
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com



Stay Young. Take VCO and Collagen


Perfect Combination :-)
Mmg ramai yg akan amalkan this 2 items serentak; VCO( Virgin Coconut Oil) & COLLAGEN.
 
Benefit of VCO>> LOVE URSELF <<  Read previous entry dear.
 
This entry Nora nak share ttg Collagen by CATALYST ni.
 All CATALYST product ni kan 100% natural Ingredients. Superb la kan..hehe.

COLLAGEN PREMIUM:

* Adalah sejenis protein anti-penuaan jangka panjang.
*Membaik pulih dan meningkatkan ketegangan dan kelembutan kulit, mengurangkan garis penuaan dan kedutan.
*Wajah nampak lebih muda dan segar.
*Membantu mengatasi masalah pigmentasi
*Mencerahkan kulit dengan sekata.

1 box=15 sachets
RM59.90 Smnjg/ RM64.90 Sbh Srwk.
(Tidak termasuk pos penghantaran)
 
Take 1 sachet daily.
Put into your mouth and drink a glass of warm water. :-)
 
"Let Your Radiance Shine Through"
 
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

Wednesday, 17 October 2012

EVERLYNN Eye Treatment


EYE GOLD TREATMENT

This treatment eye gel gold is mix with gold dust and is able to reduce lines around the eye area and also the dark circle.

Directions : Use only a tiny bit of gel to avoid more puffiness around the eyes. Always use your fourth finger or ...ring finger to apply eye gels as it is the weakest finger. Dab on the eye gel lightly until absorbed. Never rub or pull on the delicate skin around the eyes to avoid premature wrinkles and more lines

PRICE: RM69.90
SINGAPORE* SGD 35
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Mask


COLLAGEN SHEET MASK


1. Help lighten skin dark spots and tone.
2. Brighten and smoothen skin complexion
3. Increase and maintain moisture level.
4. Promote collagen formation.
5. Reduce skin fine lines and wrinkles
6. Provide skin elasticity and suppleness.

PRICE: RM13.90 SEMENANJUNG/ RM14.90 SABAH SARAWAK
SINGAPORE* SGD7

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Collagen Serum


COLLAGEN SERUM




1 BOX= 8 BOTTLE
PRICE: RM130 SEMENANJUNG/ RM137 SABAH SARAWAK
SINGAPORE* SGD65

PRICE 1 BOTTLE: RM20 / SGD10
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Treatment Set for Blemish Skin

TREATMENT PURIFYING SET


Purifying Treatment SET ni terdiri drpd


Purifying Treatment Cleanser & Purifying Treatment Cream.
Set Price: RM140 Semenanjung/ RM147 Sabah Sarawak
SINGAPORE* SGD70
Specially formulated for oily, blemish skin. Effectively remove skin excess sebum and other impurities.Clear skin pores and refresh skin. Specially combined plant extracts help purify skin blemishes.

Set ni untuk khas bagi yang mengalami kulit bermasalah jerawat yg serius, jerawat halus/batu, kesan parut jerawat, ruam-ruam merah. Bagi yg kulit beminyak pun boleh guna kan set ni. Purifying Treatment Cream ni membantu mengecutkan jerawat secara beransur. Alami perubahan dalam masa 3-4 minggu tau.

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Normal Skin Care

DEEP CLEANSING FOAM
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.Pencuci kulit wajah Deep Cleansing Foam'berfungsi membersihkan kotoran yang melekat di kulit wajah dengan cucian yang lebih mendalam disamping mengandungi ajen pencerahan yang aktif.Secara tidak langsung wajah semakin bersih & cerah berseri

Specially formulated gentle for all skin types.Clean skin impurities and remove make while help to lighten skin tone.Smoothen your skin and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35

DEEP HYDRATION REFRESHING TONER

Toner boleh bertindak sebagai menyegar dan menghaluskan kulit wajah, selain dirumus untuk mengecilkan pori dan melembapkan kulit wajah. Fungsi toner adalah untuk membersihkan kulit wajah dan ianya dapat meresap jauh ke dalam epidermis kulit, mengecilkan pori-pori kulit dan menambahkan kelembutan kulit wajah dan juga memperbaiki liang roma yang terbuka serta membuatkan kulit wajah bertambah segar.

Moisturize and improve skin tone by lighten and brightening the skin tone.Soften skin texture and make skin feel fresh.Keep skin healthy and fair looking.


PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35


DAY SOLUTION

Ekstrak khas berbagai tumbuhan yang melindungi kulit dari sinaran UV.Melindungi kulit secara berkesan dari sinaran UVA & UVB,melembapkan kulit anda serta sesuai digunakan bagi kulit yang tidak sekata.Sesuai digunakan sebagai alas mekap untuk semua jenis kulit.

Multi UV blockers and UV filters complete skin protection against sunlight of UVA,UVB and IR. Smoothen, moisturize and calm down skin. Water resistance high cover up formula conceals skin uneven color spots, gives skin a instant fair and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35
MULTIPERFECTION CREAM

Krim pelbagai guna dirumus khas untuk memperbaiki tisu kulit, membantu memulihkan kulit kusam agar lebih cerah berseri,mengurangkan kesan pigmentasi dan juga jeragat,black & white head, serta memberikan kelembapan/kelembutan yang mendalam terhadap kulit.

Provide all the nutritions needed to repairing the damages skin while restore the skin back to the healthy condition keeping your skin healthy and smoother.
PRICE LOOSE ITEM : RM35/EACH ITEM
SINGAPORE* SGD19



SKINCARE SET FOR ALL SKIN TYPES.

TRIAL SET


BIG SET



Skin care set ni ada 2 tau.. TRIAL SET & BIG SET. :-) So kepada yg rasa macam nak try dis product, boleh lah amek TRIAL SET dulu kan.. Nnt to repeat order, boleh lah amek BIG SET pulak.

TRIAL SET terdiri drpd 4 items: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, Day SolutioN & Nite Cream
TRIAL SET PRICE: RM125 Semenanjung/ RM132 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 65

BIG SET terdiri drpd 3 items tp ALL IN A BIG SIZE lah tau..: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, &Day Solution....
BIG SET PRICE: RM190 Semenanjung/ RM197 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 95

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN BB Cream


Kolagen Krim BB memberikan perlindungan semula jadi kepada kulit & membuatkan ton kulit nampak lebih sekata.Mengandungi SPF10 yang bertindak sebagai pelindung sinaran uv,anti kedut dan membuatkan kulit tampak lebih cerah.Formulasi Daun Barbadensis Aloe Ekstrak yang kaya dengan khasiat membuatkan kulit sentiasa lembap. Hasilnya ialah kulit tampak cantik secara natural.

Produces a very natural, "no makeup look"
Conceals all types of pigmentation, discoloration, acne and other blemishes
Encourages skin regeneration to create and maintain youthful skin
Contains UV Protection for healthy skin
Anti-wrinkle and skin-lightening


**Ratakan ke seluruh wajah anda. Untuk kulit yang lebih sihat & berseri, gunakan Set EVERLYNN skincare sebelum memaikan BB Cream ini :-)

Price: Semenanjung RM55.90  (Pos RM6) / Sabah Sarawak RM59.90 (Pos RM90

SINGAPORE * SGD30


Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

Sunday, 14 October 2012

Me and my routine


Sedar x sedar dah sebulan lebih dah Nora ulang alik Ipoh-Kl. Nora selalu nya akan naik ETS. Dalam 2 jam setengah sampai KL Sentral. Then naik LRT ke stesyen U, pastu naik bus masuk UM. Demi nak habiskan 2 semester lagi ni. Go Nora go. 2 sem je lg. Cewah.. Mase berjalan terlalu cepat,kan?

JUST SHARE NGAN KORANG :-)
ETS ticket price:
Silver Train RM25
Gold Train RM35
 
 *ade cafe boleh minum2 kopi di coach C, ade wifi, ade plug boleh la nak charge phone ke laptop ke*
*****************************************************
Memang letih sebenarnya, lagi2 teringat kat budak masham 2 org kat rumah tu. Alhamdulillah. 2hari sebelum Nora start class, ade yg sudi jadi maid datang pagi balik malam. Hehe.. Rezeki kan? At least bibik boleh tlg mama buat keje2 rumah. So mama boleh spend time wit cucu2.

Syukur semua ni ketentuan Allah S.W.T. Abg Nora pun sudi jadi assistant Nora untuk uruskan proses pack barang. Kalau x, mesti x larat Nora nak pack. Sampai Ipoh je dah malam. Mandi pastu main ngan budak2.

Nora amalkan makan supplement J . FEMME VITA & VCO dari CATALYST untuk kasi energy. Banyak lagi khasiat product ni sebenarnya. Nnt Nora share k.

TESTIMONI dari Nora sendiri J

 Nora ni mmg dari dulu ade masalah pembuangan sikit.. huuhu.. So Nora try lah minum FIBRE DRINK dari CATALYST jugak. MMG TERBaIKLAH !!!! Rasa die macam minum air oren tu je.. Hasil die?? ‘pelaburan hari-hari dengan lancar nya’…. Hahaha.. x caye, ?? try sendiri.. !!!
Dietary Supplement
FIBRE DRINK (15 SACHET/15g)
RM59.90 smnjg/ RM65.90 sbh srwk
(Tidak termasuk pos penghantaran)
Khasiat FIBRE DRINK;
     *Rasa kenyang bila minum fibre drink ni :-) so selera makan pun berkurang.
     *Menghalang penyerapan kolestrol & mengurangkan diabetis
     *proses penghadaman yang lancar
Conclusion; Yeahhhh.... boleh reduce weight !!!
Cara-cara pengambilan: Bancuh bersama 150ml air suam, kacau & minum.
JANGAN LUPA MINUM AIR MASAK OK?? Nora mmg perlukan air masak yg banyak sebab travel jauh everyday.

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com