Follow Nora Yahya

Saturday, 24 November 2012

APPLE FIBER BEAUTY JUICE + COLLAGEN

Apple Fiber Beauty JuicE plus Collagen merupakan produk minuman tambahan yang diformulasikan khusus untuk wanita-wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran. Gabungan buahan dan herba terpilih yang mengandungi khasiat yang sangat tinggi disatukan didalam jus ini dapat memberi manfaat yang sangat baik khusus untuk para wanita masa kini.

Gabungan fiber epal dan psyllium husk yang terkandung didalam jus ini berfungsi menyingkirkan lemak yang tidak diperlukan oleh badan sekaligus membantu menurunkan berat badan, mengurangkan masalah kegemukan, selulit dan perut buncit. Ia juga dapat menyihatkan fungsi usus besar selain membantu menurunkan kadar kolestrol dan gula dalam darah.

Bagi mereka yang arif dan mementingkan kecantikan, kolagen yang terkandung dalam jus ini dapat membantu proses pembentukan kulit dan meningkatkan daya elastis kulit. Kajian klinikal telah menunjukkan keberkesanan kolagen boleh mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan, serta memastikan keanjalan dan kesegaran kulit. Jus ini juga diperkayakan dengan gabungan ekstrak buah-buahan iaitu bilberry, acai berry, delima dan manggis yang bersifat antioksida yang penting dalam melindungi sel badan dan mengurangkan kerosakan pada sel terutamanya akibat serangan radikal bebas.

Antara kandungan lain yang terdapat didalam Apple Fiber Beauty Juice plus Collagen ini ialah pueraria mirifica, mas cotek, habbatussauda, temulawak, halia, madu, stevia, vitamin C dan vitamin E yang mana mempunyai pelbagai khasiat yang menyumbang kepada kesihatan dan kecantikan diri. Antara khasiatnya ialah:

• Membantu meningkatkan kadar metabolisma dalam badan.
• Menggalakkan pembakaran lemak dan menurunkan kadar kolesterol.
• Membantu menguatkan imun sistem dalam badan.
• Membantu memulihkan daya ingatan.
• Melancarkan perjalanan darah.
• Membantu mengatasi masalah sukar tidur.
• Membantu memantapkan payudara.
• Menghitam dan melebatkan rambut
• Mengurangkan tahap kandungan gula di dalam darah.

Khasiat Fiber Epal• Membuang lemak yang tidak diperlukan badan.
• Antioksidan dan menyahtoksik dalam sistem pencernaan.
• Membantu melancarkan proses pencernaan dan seterusnya menurunkan berat badan.
• Mengurangkan selera makan dan memberikan rasa kenyang sepanjang
hari.
• Membantu mengecilkan lengan, pinggang, punggung dan peha.
• Membantu mengempiskan perut yang buncit. Sesuai untuk kegunaan lelaki dan wanita.

Collagen• Sebagai anti penuaan yang paling berkesan
• Membekalkan nutrisi kepada kulit, membuat kulit menjadi sihat dan segar bercahaya.
• Sebagai pengganti sel-sel tubuh yang rosak agar kembali normal dan tidak kusam
• Menggantikan sel kulit yang rosak dan mati
• Membuat kulit jadi kenyal, kencang, montok dan kembali seperti kulit bayi

Khasiat Acai Berry• Mengandungi antioksida yang tinggi
• Membantu membuang toksin di dalam badan
• Mengandungi kandungan serat dan lemak baik yang bagus untuk kesihatan jantung dan usus
• Mengandungi kandungan omega-3, omega-6 dan omega-9 yang baik untuk menurunkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan paras kolesterol baik di dalam darah

Khasiat Delima• Mengandungi antioksida yang tinggi yang mampu mengurangkan risiko kanser
• Menenangkan gangguan perut atau cirit-birit yang disebabkan apa-apa jenis masalah penghadaman
• Melancarkan pengaliran darah dalam badan dan mengurangkan risiko serangan jantung dan strok
• Mengurangkan kandungan gula dalam darah
• Mempunyai sifat antibakteria dan antivirus

Khasiat Psyllium Husk• Mengatasi sembelit dengan bertindak sebagai pelicir dan membersihkan usus.
• Membantu menurunkan berat badan dengan melambatkan penyerapan karbohidrat, memberi rasa kenyang dan mempercepatkan pengeluaran makanan yang dimakan.
• Membantu menurunkan kolesterol jahat sehingga mencegah penyakit stroke.
• Mengurangi gangguan hemoroid

Khasiat Pueraria Mirifica• Menstabilkan hormon estrogen.
• Agen anti-penuaan untuk kulit berkedut.
• Menghitamkan rambut beruban dan melebatkan rambut.
• Membantu menambah tenaga dan meningkatkan semangat.
• Membantu memulihkan daya ingatan.
• Melancarkan perjalanan darah.
• Membantu mengatasi masalah sukar tidur.
• Membantu memantapkan payudara.

Khasiat Mas Cotek• Dapat menyembuhkan, membetulkan kerosakan urat saraf dan mengekalkan keayuan serta awet muda.
• Mengembalikan rahim ke kedudukan asal serta mengecutkan rahim untuk perempuan baru lepas bersalin.
• Merawat sakit paru-paru berair, kencing manis, buasir, darah tinggi, lemah jantung, cirit-birit dan meningkatkan keinginan seks lelaki dan wanita.
• Membantu mengatasi masalah-masalah berkaitan kaum wanita seperti keputihan dan membantu menambah tenaga.
• Khasiat lain seperti mengeluarkan toksin dalam badan, melancarkan perjalanan darah, membuang kolestrol dan lemak, pemulih tenaga batin, mencantik dan melicinkan kulit

Khasiat Habbatussauda• Membantu mengeluarkan asid urik dari badan dan mengelakkan dari terkena penyakit gout.
• Dapat mengurangkan pengeluaran bahan "Histamine" dan bahan-bahan yang menyebabkan kejadian alahan (allergic).
• Meningkatkan sistem kekebalan supaya dapat membunuh kuman-kuman (bacteria), virus atau sel-sel barah supaya dapat mengelakkan tubuh dari dijangkiti penyakit-penyakit.
• Dapat mengurangkan tahap kandungan gula di dalam darah.
• Dapat menghasilkan kulit muka yang cerah
• Membantu merawat batuk dan asma, selsema, keguguran rambut, tekanan darah tinggi, masalah untuk tidur, sakit-sakit otot dan sendi, rasa loya dan muntah, mengurangkan kolesterol dan merawat batu karang.

Khasiat Temulawak• Anti-radang dan anti-hepatotoksik yang sangat berguna untuk melindungi kesihatan hati (radang hati).
• Dapat menurunkan kadar kolestrol dalam darah.
• Dapat merawat buasir, jerawat, cirit-birit dan sembelit.
• Membantu melancarkan haid.
• Bersifat antioksidan yang boleh mencegah kanser.

Khasiat Halia• Melegakan penghadaman dengan meneutralkan asid dalam perut, merangsang pengeluaran jus penghadaman dan juga membantu memperbaiki otot-otot penghadaman.
• Membantu melancarkan peredaran darah, melegakan masalah kekejangan perut, mengurangkan sakit sendi, sakit otot dan menurunkan kadar kolestrol dalam badan.
• Meredakan masalah selsema dengan memanaskan paru-paru dan perut, mengubati asma dan mengurangkan batuk serta gatal-gatal tekak.

Khasiat Billberry• Mengandungi antioksida yang tinggi
• Melancarkan pengaliran darah dalam badan
• Melambatkan proses kemunduran macular yang berkaitan dengan usia, rabun malam dan gangguan mata yang berkaitan dengan diabetes
• Membantu pembentukan kolagen
• Membantu sistem penghadaman

Khasiat Manggis• Kaya dengan Xanthones yang bertindak sebagai antikoksidan
• Membantu memulihkan sistem imunisasi badan
• Membuang toksid dalam badan
• Membuang kolesterol dalam badan
• Mengurang tekanan darah tinggi

Khasiat Madu• Kaya bahan anti oksidan yang menghalang free radicals daripada bertindak ke atas sel-sel yang boleh menyebabkan kanser
• Sumber tenaga asli bagi tubuh yang terbaik iaitu meningkatkan kekuatan otot dan stamina badan
• Pembunuh kuman daripada jenis bakteria, fungus dan protozoa
• Mampu menyembuh ulser dan luka dengan lebih cepat dan berkesan
• Boleh merawat penyakit mata
• Mampu menjadi antibiotic yang lebih berkesan





APPLE FIBER BEAUTY JUICE + COLLAGEN

RM158 / S$75

Everlynn authorised distributors:

Malaysia: 012-4784348

Singapore: 90990229

VCO by EVERLYNN

Minyak Kelapa Dara atau Virgin Coconut Oil adalah "minyak yang paling menyihatkan", bebas dari kolesterol serta tidak mempunyai kesan sampingan dan sesuai untuk semua peringkat umur. Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.



 
EVERLYNN VCO - RM45 / S$21.50


Kelebihan Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil)

  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang


Everlynn Skincare authorized distributors:


Malaysia : 012-4784348

Singapore : 90990229

Friday, 23 November 2012

Jom shopink..

Sedar x sedar, Nora tinggal lagi 4 minggu untuk habis kan semester ni. Cepatnya masa berlalu. Lagi takut, nak exam nnt ape lah nak jawab :-p Boleh ke nak studyexam nnt. Ngan anak2 Nora yg manja melampau tu.. En. hubby yg jauh pi kepulauan. Huh..  Will do my best !! i know i can do it..hehehe..
 
Anyway, entry ni pasal..............................
 
I LOVE THIS TOP & SKIRT so so muccccchhh....
 
suka x? if suka, jom grab korang punya kat blog Butik Naurah k..
 
 
atau FB Butik Naurah
 


 
Oh my grey mermaid.. suka sgt. !!!!!
 
Jom shooooppppppiiiiiinnnnnnngggg....!!!!!!
 
*oh gemuknye sy :-( hahahaha... abaikan.
Love, Nora Yahya.

Saturday, 27 October 2012

OFFER BEDAK ARAB

Offer ( Start 27 Oct 2012 * selagi stock masih ade ye* )
 
MALAYSIA
RM60 termasuk pos Semenanjung
RM65 termasuk pos Sabah Sarawak
 
COD di Kl Sentral/Ipoh RM55 shj :-)
 
SINGAPORE
SGD30 termasuk pos biasa
SGD35 termasuk registered pos
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com 
Singapore: 90990229. Email: minelsa.boutique@gmail.com

 
 
 
 
 
 


Dats me- Nora Yahya

Shawl Luna-Butik Naurah
Jubah Umbrella from Dubai- Nadenook
Nail polish Arab-Butik Naurah

Shawl Luna -X - Butik Naurah
Blue Cardigan-Nadenook
Pink Palazzo-Butik Naurah
Bag-pineapplelove

Shawl Nausheen-Butik Naurah
Pattern palazzo-Oldblossombox
Sleeveless Long Cardigan Black- Butik Naurah (custommade)
Bag-pineapplelove

Jom shoppping <3

Aidiladha 2012

:-p

Naurah & maktok

K.ngah & kids

My hensem boy

Jaafar habis!!

 
Budak bulat.
 

Sy lagi kurus ye Cik Nana :-P
 
Make over.haha
 
Hot mommas.. hehe..

Buah hati saya.
 
 
Raya ni beraya di Ipoh..Huhu.. Sbb Nora dah jadi orang Ipoh balik... yeaahhhh... Boring duk kat Langkawi ye. haha.. EN. Hubby x balik raya !! sibuk keje lah kan. Pastu malam tu balik buat surpise la konon.. kul 1 pg baru sampi... orang dah habis makan rendang baru balik!! :-p
 
MENU  Raya *mama masak*
 
#Paru Sambal ( bangun je terus makan dengan nasi. GEmuk2.. !! )
#Rendang Daging
#Nasi Impit Kuah Kacang (fav k.n gah..diorg je makan kuah kacang seperiuk habis)
#Pulut
#Laksa
 
Terima kasih mama masak sedap2, so anak2 ni makan banyak2, pastu anak2 ni gemuk2.. mama jugak yang maintain selalu.. JELEZZZZZZZ......


Sunday, 21 October 2012

Femme Vita for Women

 
Natural Formula for Women Vitality
Sgt sesuai untuk remaja dan wanita. Ianya mampu meningkatkan kesihatan dalaman wanita dan membantu mennigkatkan keyakinan diri dan kebahagiaan rumah tangga.
 
 
Khasiat Femme Vita:-
 
*Mengecutkan rahim (sesuai utk ibu yang baru bersalin)
*Menguatkan otat dan mengetatkan faraj.
*Menegangkan dan mencantikkan payudara
*Menghilangkan bau mulut & bau badan yang tidak menyenangkan.
*Mengatasi masalah keputihan dan senggugut.
*Membantu mengatasi masalah hubungan intim. Extra energy :-)

JANGAN AMBIL INI :- #Jika anda hamil #Period
*Pengambilan berterusan memberi hasil yang lebih memuaskan.
*Amalkan sebagai pemakanan tambahan.
*Minum air dengan banyak.
 
1 box= 15 sachets
RM45 Smnjg/ RM50 Sbh Srwk
(Tidak termasuk pos penghantaran)
 
Take 1  or 2 sachets daily
Pour into mouth and drink a glass of plain water.
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
 
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
 
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com



Stay Young. Take VCO and Collagen


Perfect Combination :-)
Mmg ramai yg akan amalkan this 2 items serentak; VCO( Virgin Coconut Oil) & COLLAGEN.
 
Benefit of VCO>> LOVE URSELF <<  Read previous entry dear.
 
This entry Nora nak share ttg Collagen by CATALYST ni.
 All CATALYST product ni kan 100% natural Ingredients. Superb la kan..hehe.

COLLAGEN PREMIUM:

* Adalah sejenis protein anti-penuaan jangka panjang.
*Membaik pulih dan meningkatkan ketegangan dan kelembutan kulit, mengurangkan garis penuaan dan kedutan.
*Wajah nampak lebih muda dan segar.
*Membantu mengatasi masalah pigmentasi
*Mencerahkan kulit dengan sekata.

1 box=15 sachets
RM59.90 Smnjg/ RM64.90 Sbh Srwk.
(Tidak termasuk pos penghantaran)
 
Take 1 sachet daily.
Put into your mouth and drink a glass of warm water. :-)
 
"Let Your Radiance Shine Through"
 
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

Wednesday, 17 October 2012

EVERLYNN Eye Treatment


EYE GOLD TREATMENT

This treatment eye gel gold is mix with gold dust and is able to reduce lines around the eye area and also the dark circle.

Directions : Use only a tiny bit of gel to avoid more puffiness around the eyes. Always use your fourth finger or ...ring finger to apply eye gels as it is the weakest finger. Dab on the eye gel lightly until absorbed. Never rub or pull on the delicate skin around the eyes to avoid premature wrinkles and more lines

PRICE: RM69.90
SINGAPORE* SGD 35
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Mask


COLLAGEN SHEET MASK


1. Help lighten skin dark spots and tone.
2. Brighten and smoothen skin complexion
3. Increase and maintain moisture level.
4. Promote collagen formation.
5. Reduce skin fine lines and wrinkles
6. Provide skin elasticity and suppleness.

PRICE: RM13.90 SEMENANJUNG/ RM14.90 SABAH SARAWAK
SINGAPORE* SGD7

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Collagen Serum


COLLAGEN SERUM




1 BOX= 8 BOTTLE
PRICE: RM130 SEMENANJUNG/ RM137 SABAH SARAWAK
SINGAPORE* SGD65

PRICE 1 BOTTLE: RM20 / SGD10
 
Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Treatment Set for Blemish Skin

TREATMENT PURIFYING SET


Purifying Treatment SET ni terdiri drpd


Purifying Treatment Cleanser & Purifying Treatment Cream.
Set Price: RM140 Semenanjung/ RM147 Sabah Sarawak
SINGAPORE* SGD70
Specially formulated for oily, blemish skin. Effectively remove skin excess sebum and other impurities.Clear skin pores and refresh skin. Specially combined plant extracts help purify skin blemishes.

Set ni untuk khas bagi yang mengalami kulit bermasalah jerawat yg serius, jerawat halus/batu, kesan parut jerawat, ruam-ruam merah. Bagi yg kulit beminyak pun boleh guna kan set ni. Purifying Treatment Cream ni membantu mengecutkan jerawat secara beransur. Alami perubahan dalam masa 3-4 minggu tau.

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN Normal Skin Care

DEEP CLEANSING FOAM
Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.Pencuci kulit wajah Deep Cleansing Foam'berfungsi membersihkan kotoran yang melekat di kulit wajah dengan cucian yang lebih mendalam disamping mengandungi ajen pencerahan yang aktif.Secara tidak langsung wajah semakin bersih & cerah berseri

Specially formulated gentle for all skin types.Clean skin impurities and remove make while help to lighten skin tone.Smoothen your skin and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35

DEEP HYDRATION REFRESHING TONER

Toner boleh bertindak sebagai menyegar dan menghaluskan kulit wajah, selain dirumus untuk mengecilkan pori dan melembapkan kulit wajah. Fungsi toner adalah untuk membersihkan kulit wajah dan ianya dapat meresap jauh ke dalam epidermis kulit, mengecilkan pori-pori kulit dan menambahkan kelembutan kulit wajah dan juga memperbaiki liang roma yang terbuka serta membuatkan kulit wajah bertambah segar.

Moisturize and improve skin tone by lighten and brightening the skin tone.Soften skin texture and make skin feel fresh.Keep skin healthy and fair looking.


PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35


DAY SOLUTION

Ekstrak khas berbagai tumbuhan yang melindungi kulit dari sinaran UV.Melindungi kulit secara berkesan dari sinaran UVA & UVB,melembapkan kulit anda serta sesuai digunakan bagi kulit yang tidak sekata.Sesuai digunakan sebagai alas mekap untuk semua jenis kulit.

Multi UV blockers and UV filters complete skin protection against sunlight of UVA,UVB and IR. Smoothen, moisturize and calm down skin. Water resistance high cover up formula conceals skin uneven color spots, gives skin a instant fair and bright complexion.

PRICE LOOSE ITEM (BIG SIZE): RM69.90 Semenanjung/ RM72.90 Sabah Sarawak
SINGAPORE * SGD 35
MULTIPERFECTION CREAM

Krim pelbagai guna dirumus khas untuk memperbaiki tisu kulit, membantu memulihkan kulit kusam agar lebih cerah berseri,mengurangkan kesan pigmentasi dan juga jeragat,black & white head, serta memberikan kelembapan/kelembutan yang mendalam terhadap kulit.

Provide all the nutritions needed to repairing the damages skin while restore the skin back to the healthy condition keeping your skin healthy and smoother.
PRICE LOOSE ITEM : RM35/EACH ITEM
SINGAPORE* SGD19



SKINCARE SET FOR ALL SKIN TYPES.

TRIAL SET


BIG SET



Skin care set ni ada 2 tau.. TRIAL SET & BIG SET. :-) So kepada yg rasa macam nak try dis product, boleh lah amek TRIAL SET dulu kan.. Nnt to repeat order, boleh lah amek BIG SET pulak.

TRIAL SET terdiri drpd 4 items: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, Day SolutioN & Nite Cream
TRIAL SET PRICE: RM125 Semenanjung/ RM132 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 65

BIG SET terdiri drpd 3 items tp ALL IN A BIG SIZE lah tau..: Deep Cleansing Foam, Deep Hydration Refreshing Toner, &Day Solution....
BIG SET PRICE: RM190 Semenanjung/ RM197 Sabah Sarawak.
SINGAPORE * SGD 95

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

EVERLYNN BB Cream


Kolagen Krim BB memberikan perlindungan semula jadi kepada kulit & membuatkan ton kulit nampak lebih sekata.Mengandungi SPF10 yang bertindak sebagai pelindung sinaran uv,anti kedut dan membuatkan kulit tampak lebih cerah.Formulasi Daun Barbadensis Aloe Ekstrak yang kaya dengan khasiat membuatkan kulit sentiasa lembap. Hasilnya ialah kulit tampak cantik secara natural.

Produces a very natural, "no makeup look"
Conceals all types of pigmentation, discoloration, acne and other blemishes
Encourages skin regeneration to create and maintain youthful skin
Contains UV Protection for healthy skin
Anti-wrinkle and skin-lightening


**Ratakan ke seluruh wajah anda. Untuk kulit yang lebih sihat & berseri, gunakan Set EVERLYNN skincare sebelum memaikan BB Cream ini :-)

Price: Semenanjung RM55.90  (Pos RM6) / Sabah Sarawak RM59.90 (Pos RM90

SINGAPORE * SGD30


Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

Sunday, 14 October 2012

Me and my routine


Sedar x sedar dah sebulan lebih dah Nora ulang alik Ipoh-Kl. Nora selalu nya akan naik ETS. Dalam 2 jam setengah sampai KL Sentral. Then naik LRT ke stesyen U, pastu naik bus masuk UM. Demi nak habiskan 2 semester lagi ni. Go Nora go. 2 sem je lg. Cewah.. Mase berjalan terlalu cepat,kan?

JUST SHARE NGAN KORANG :-)
ETS ticket price:
Silver Train RM25
Gold Train RM35
 
 *ade cafe boleh minum2 kopi di coach C, ade wifi, ade plug boleh la nak charge phone ke laptop ke*
*****************************************************
Memang letih sebenarnya, lagi2 teringat kat budak masham 2 org kat rumah tu. Alhamdulillah. 2hari sebelum Nora start class, ade yg sudi jadi maid datang pagi balik malam. Hehe.. Rezeki kan? At least bibik boleh tlg mama buat keje2 rumah. So mama boleh spend time wit cucu2.

Syukur semua ni ketentuan Allah S.W.T. Abg Nora pun sudi jadi assistant Nora untuk uruskan proses pack barang. Kalau x, mesti x larat Nora nak pack. Sampai Ipoh je dah malam. Mandi pastu main ngan budak2.

Nora amalkan makan supplement J . FEMME VITA & VCO dari CATALYST untuk kasi energy. Banyak lagi khasiat product ni sebenarnya. Nnt Nora share k.

TESTIMONI dari Nora sendiri J

 Nora ni mmg dari dulu ade masalah pembuangan sikit.. huuhu.. So Nora try lah minum FIBRE DRINK dari CATALYST jugak. MMG TERBaIKLAH !!!! Rasa die macam minum air oren tu je.. Hasil die?? ‘pelaburan hari-hari dengan lancar nya’…. Hahaha.. x caye, ?? try sendiri.. !!!
Dietary Supplement
FIBRE DRINK (15 SACHET/15g)
RM59.90 smnjg/ RM65.90 sbh srwk
(Tidak termasuk pos penghantaran)
Khasiat FIBRE DRINK;
     *Rasa kenyang bila minum fibre drink ni :-) so selera makan pun berkurang.
     *Menghalang penyerapan kolestrol & mengurangkan diabetis
     *proses penghadaman yang lancar
Conclusion; Yeahhhh.... boleh reduce weight !!!
Cara-cara pengambilan: Bancuh bersama 150ml air suam, kacau & minum.
JANGAN LUPA MINUM AIR MASAK OK?? Nora mmg perlukan air masak yg banyak sebab travel jauh everyday.

Boleh SMS/Whatapps untuk order.
Malaysia: 012-4784348. Email: norasyikinhjyahya@gmail.com
Singapore: 90990229      Email: minelsa.boutique@gmail.com

Friday, 31 August 2012

Cerita Raya Episod 2

Tengahari raya pertama, we decide ke rumah kakak Nora di Bukit Jelutong. After tu pegi ziarah kubur arwah Nenek En. hubby & beraya rumah makcik die..xtangkap pic pulak kat umah makcik die tu.. Gmbar ni je lah..
Me with My sis, Marziah Yahya <3 & Naufal si kecik


Dady wit si MONYOK..


My Family

Makling ajak Naufal tgk bunga :-)

K.Sheri tlg lap adik muntah :-) Candid by Sara
To be continued...

Thursday, 30 August 2012

Cerita Raya Episod 1

 
Pagi raya di rumah Ibu dan Bapa Mertuaku. Makan. makan dan makan.. Huhu berapa kilo lah agaknya naik berat di hari raya :-P Tapi sedih pulak di hari yg mulia itu. Biarlah rahsia, kan? Dulu siapkan 1 anak, now kene siapkan 2 anak.. barulah mummy siap..*Nora orang terakhir siap dalam rumah tu. ;-p *


Mr. Hubby with mama


Me, kids & mama


Naurah melalak !! dah lali :-p


Suami tercinta & my nyawa..


Me & my tatan
 
Happy family.. forever.. INsyaallah.


We... Di hari raya yg bahagia.. Bersama keleuarga tercinta.
To be continued :-)

Tuesday, 31 July 2012

3 part of PB corset

Entry kali ni Nora nak share pasal 3 part of PB corset ni. X macam sesetengah corset yg biasa tu, pakai sarung je dari bawah. X ikut bentuk & size badan kite. PB corset ni ikut size badan kite, so klu nak beli mmg kene ukur size badan sendiri.

Ni steps nak pakai PB corset :-) Jom baca apa fungsinya.


LONG BRASSIERE
*mengekalkan bentuk payudara.
*menyokong payudara yg besar.
*memantapkan payudara.
*mencantikkan bahagian atas badan. Membuang lemak-lemak di bahagian belakang badan.
*memperbanyakkan susu ibu. (terbukti sbb sy breastfeed baby)
*mencegah kanser payudara

LONG GIRDLE
*menyokong rahim
*menstabilkan hormon
*membantu mengatasi masalah senggugut. Xde lah masalah berguling-guling sakit lagi.
*mencantikkan & mennaikkan punggung.
*membantu mengurangkan keputihan

WAIST NIPPER
*mengempitkan perut & shape kan pinggang.
*mengurangkan strecthmark.
*menyokong tulang belakang.
*menjadikan anda tegap.



Hasilnya selepas pakai PB corset. Instant slim. !!
Ter cover la lemak2 yg terkeluar sane sini tu kan..
Pic credit: Google


SMS/WHATAPSS Nora: 012-4784348 for more info babeh...

All in one. Beauty and healhty.


Just wanna share with u ols :-)

Nora masa pregnant 2nd baby, berat b4 b'salin 75kg :-( my sis ckp, gemoknya!! huhu.. sebulan pantang, timbang 64kg. je!! haih.. xboleh mkn jamu sbb baby kene jaundis. just imagine x makan jamu..macam mane nak turunkan berat time dalam pantang..

Nora decide lah nak pakai PB corset. Pikir punya pikir, klu tgk dari mata kasar..mmg lah mahal..
RM2400?? tp untuk nak kurus punya pasal,sbb serius, badan ni bukan main kembang..huhu..sedihnya. Y not Nora invest utk diri sendiri. Lifetime warranty lagi.. Nora start pakai masa belum habis pantang lagi. Mula2 tu mmg semput mak ye. Bukan main kotat lagi corset ni. Tp badan tegap n terus cam ade instant shape.Tu yg best tu. Even melantak pun, badan tu x lah kembang ke sane sini.. die duk tang tu je..hahha...

Kenapa setiap wanita perlu kan corset PREMIUM BEAUTIFUL ni???

# Tahap keyakinan diri meningkat. X rasa rendah diri lagi.

# 70% kesihatan dalaman & luaran & 30% kecantikan. Bukan kurus semata-mata ye. 

# TAK perlu makan pil2 kurus, & pembedahan untuk dapatkan badan yg cantik. Invest sekali je tuk dapatkan corset ni, pakai smpai bile2..

# Membantu peredaran darah dgn baik & tingkatkan kadar metabolisme.

# Ada sinar infra merah (FIR) .gelombang dr sinar matahari yg mempunyai +ve effect untuk mengubati pelbagai penyakit manusia.

#Product ni dah lebih 20 tahun tau. SUPERBRAND! 


Siapa yg perlu sgt-sgt pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL ni??

# Wanita dalam pantang. Mengelakkan masalah rahim jatuh. Membentuk semula bentuk badan supaya dapat kembali ke bentuk asal malah lebih seksi lagi..hehehe.juga mengurangkan strecthmark.

#Bakal2 pengantin. Mesti nak cantik kan di hari bahagia korang. Pakai lah dari muda, so body boleh maintain je.

#Lelaki/wanita yg mengalami masalah tulang belakang. Siapa yg selalu sakit belakang, PB ni mmg terbukti melegakan sakit anda.

#Wanita yg nak meng 'up' kan breast n buttocks, pakai lah PB ni. Confirm puas hati.

#Kurus?? Xpayah pakai lah.. SALAH!! Bentukkan badan supaya lebih menarik & yg plg pnting, badan dalam keadaan tip top..


KENAPA KORANG BOLEH BELI GADGET RM2000-3000, TP TAK NAK BELI CORSET PREMIUM BEAUTIFUL NI?? cer cite cer cite..Jom sihat & cantik bersama-sama my dear..

Now my second baby pun dah masuk 4 bulan hari ni (31 July 2012).. Now berat Nora dah 55kg. Masa pantang kat rumah mama, belum habis pantang dh blk Langkawi. Balik je Langkawi bukak almari try suar je. Benci benci.. x boleh pakai. Bukan x boleh butang, x boleh nak masuk tang peha pun. hahahaha.. Dari hari tu smpi lah hari ni, baru Nora beranikan diri nak pakai balik suar jeans tu.. YEAAA... MUAT !! MUAT !!.. Melompat2 bagitau en. BF sy.. hehehe.. Ok misi lagi 5kg to reduce. I know i can do it. ( Ni pun Nora pakai x hari2. Selang-selang. Sbb sy ni malas sikit. Tp sbb nak cantik punya pasal, gagah jugak sy sarung PB ni.. Dah beli, xkan nak simpan je kan.?? ) Bayangkan klu pakai hari2.. :-) Msti lagi best..

Now pun bulan puasa. Makan pun sehari sekali je. Eh dua kali cmapur sahur.. Puasa + PB+ anak2 +keje rumah = TUNGGU LAH HASILNYA. Nnt Nora share lagi ngan korang eh.



Inilah routine hari2 nora.

Untuk kesihatan dalaman &luaran : PREMIUM BEAUTIFUL + VCO by CATALYST

Untuk makanan tambahan wanita: FEMME VITA by CATALYST

Untuk Skincare: EVERLYNN + BEDAK ARAB

Insyaallah, dengan izin Allah S.W.T. So if korang nak amalkan cara hidup berkualiti, boleh contact Nora 012-4784348. SMS/WHATAPPS..

Nora agen untuk product2 yg Nora guna & Nora suka.  Yang nora x guna, Nora x jual. Hehe..
Klu jual tp x pakai, mcm mane nak proof pada customers hasilnya nnt kan..

BEST PRICE OF PB CORSET?? CONTACT NORA CEPAT2.. Raya nnt bolehlah melaram with kebaya.

CASH/CREDIT CARD/INSTALLMENT serendah RM200/MONTH.


**Tingkatkan kualiti  & gaya hidup sbg seorang wanita.
*** Lelaki pun boleh pakai part waist nipper untuk kempiskan perut yg buncit & utk tulang belakang.